2012. február 20., hétfő

5.fejezet. ~ A múlt átka. 1.( Tanya és Bella a viszály kezdete !)


~ 10 évvel később ! ~

Bella szemszöge :   
                       
- Isabella . - egy férfias , mély hang kiáltja a nevemet . A palota össze fala , bele remegett. Az én lábamon is végig futott a remegés . A rémület össze ránca az arcomra , fagyott amint az ajtó felé fordultam . Ami egy pillantás alatt kicsapódott és Demetri állt ott , az arcán az a kaján idióta félelmetes vigyor , ott csenget. Mint mindig ! - Aro , hívat . Gyere. - mintha , egy bábu lennék , megragadta a kezezem és húzott maga után . Párszor megbotlottam a saját lábamba , mire az ajtó elé értünk, ami mögött a nagy és hatalmas Vámpírok vannak. Kirántottam a kezem , szorításából, felegyenesedtem és , szúrós szemmel néztem rá.
- Azért , mert erősebb és idősebb vagy nálam . Nem képzeled , hogy a bunkók nem épp itt laknak . - nem volt , valami értelmes flegmaság , de most más nem épp jutott eszembe . Azzal voltam elfoglalva , hogy miért hívat engem Aro . Mit tettem ? Hiszen alig mozdulok , ki a szobámból , ahova elhelyeztek .
- Te meg , nem gondolod , hogy a szád nagyobb mint kéne ? Könnyedén megölhetnélek ezért !- hajolt teljesen az arcomba . Rémület futott végig az arcomon , de utána helyre hoztam az arcvonásaimat.
- Talán .- vágtam vissza , neki. Majd az ajtó felé fordultam , megigazítottam a ruhámat , majd kilöktem magam előtt az ajtót.
Egyenesen szembe néztem a három főhatalmas vámpírral akik , a székükben ültek, ahogy mindig is és most mind , engem néztek . Kicsit se frusztrál az egész. Lassan eléjük lépkedtem .
- Miért hívatott Aro ?- kérdeztem , félénken és még is kicsit próbáltam határozott lenni .
- Szeretnék valamire választ kapni .- jelentet ki , majd felállt , kezeit a háta mögé tette , és elém sétált. Piros szemeivel az enyémbe nézet . Belefúrta.- Isabella én befogadtalak ...- kezdett bele a szövegelésbe , úgy tettem mintha érteném , miről akar nekem beszélni . Persze hálás vagyok , hogy befogadott , de lehet nem épp ide kellet volna jönnöm.
- Ezért hálás is vagyok , Aro. De nem értem , mit tettem ?!- mondta .
- Ő itt Tanya . - került meg , és lépet egy szőke hajú nő mellé , aki már túl lehet a 200.dik élet évén is . Csodálatos , gyönyörű volt. De még is arca olyan félelmetes és vissza taszító , mikor rám nézet . Nem is tudtam , tovább nézni , szememet elkaptam és inkább Arora szegeztem , nem mintha az ő tekintete , jobb lett volna . De legalább nem éreztem úgy mintha megakarna ölni , még nem ! - Ő , mondta el nekem , hogy te olyat tettél amit nem szabadott volna .- ezt már végkép nem értem . Tettem valamit ?! - kérdeztem magamtól.
- Nekem, ez nagyon furcsa, úgy tettem valamit , hogy nem emlékszem a tetteimre . Lehetséges ez ?
- Igen .- jelentette ki Tanya és , egyenesen felém lépkedett. - Olyanba avatkoztál bele amibe nem kelt volna .- állt meg előttem . Valóban ?- megint egy kérdés magamnak . Gondolkoztam ,erősen . Törtem a fejem , hogy még is mit tettem . És ekkor , mint egy villám csapás , csapott a fejembe , az emlék .
           

***
                       

Amint Alaszkában , bolyongok egyedül , újszülötten és nem tudom mit tegyek .Kezeimet össze fogom jó erősen a mellkasomon , szemeimmel pásztázom az előttem elterülő sötét erődöt. Óvatosan , lépkedek a törött , ágakon .  Mikor egy férfi éles kiáltást hallom az erdő mélyéről. Fejemet , a hang irányába kaptam, és mintha tudnám mit teszek futni kezdtem a hang irányába , aki könyörögve kérte , hogy engedjék el .Nagy volt a lendület , amivel elindultam , így alig tudtam , megkapaszkodni a fában , hogy megálljak és nézzem ahogy egy kis tisztás közepén , egy szőke hajú nő áll , előtte egy fekete hajú férfi a földön fekszik. Kezei reszketnek , ahogy maga előtt tartja , arcán a félelem uralkodott . A levegővétele szakadozott volt . Látszott , hogy több sérülést is szenvedett , ami hol súlyos , hol csak csöpp karcolás.
Nem nézhetem ahogy az a nő megöli .- gondoltam , magamban . Szememmel végig néztem a szőke hajú nőn , a szem mély vörösen világítottak a holdfényben. Arcára rá sütött a hol , fehér bőre még fehérebbnek tűnt. Gonosz mosoly terült szét az arcán. Olyan volt az arca , akár egy örült gyilkosé , csak a vér és az öldöklés volt az ami ott látszódott. Testtartása , megfeszült volt , és már ugroni is készül , a könyörgőt férfire. Mikor nem tudtam tovább ,nézni . Kivetettem magam az erdőből , egyenesen a nőnek , akit magammal sodortam az erdő mélyébe . Idejébe engedtem el , egyenesen egy erős , de már öreg fának csapódott . Felegyenesedtem és néztem , ahogy ő is ezt teszi , piros szemével rám néz . A mosoly most , még örültebb volt az száján , az arcán meg düh jelei jelentek meg !
- Te ...- szűrte a fogai között , ahogy leporolta magáról a földet, és elindult felém.- ..halál fia vagy !- én , ijedten kezdem el hátrálni . Miért is vagyok ilyen hülye ?- kérdeztem , magamtól . Amint újra azon a tisztáson voltunk . A férfi már sehol. Szerencsére. Megálltam a tisztás közepén , és néztem ahogy kecses mozgással kisétál és rám szegezi a szemét. Amibe a halál volt. Remek.
- Mindenki a halál fia , ha vámpír . - mondtam , kicsit magabiztosabbnak kéne lennem .
- Előbb öllek , meg téged , mint hogy megérezd milyen a vámpírság . Íze.- mondta és őrületes sebességgel csapódott nekem.
           
***     
           
Felriadtam Aro tapsolásával az röpke vissza emlékezésemből. Megráztam fejemet , hogy kitisztuljon . Rá szegeztem a szemem , dühös lettem . Mert ha Aro , ilyen mérges rám , akkor tuti , hogy ez itt mást mondott mint az igazság maga.
- Tényleg , és vajon azt mondtad , el ahogy megmentettem azt a férfit a halál elől?- hajoltam közelebb Tanyához . Akinek a szemében apró tűz csillant fel , láttam ahogy kezét ökölbe szorítja maga mellett , álla megfeszül és erősen a szembe nézet.
- Tessék?- kiáltott fel Aro mellettünk.
- Gondoltam .- mondtam és elhátráltam Tanyától.- Ő , nem mást mint egy hazug vámpír. Nem tettem semmi rosszat akkor , egyszerűen megmentettem egy embert. Lehet , hogy nem tudom mit tettem . Mert még túl fiatal vagyok . De azt tudom , hogy ha valaki egességet köt valakivel , nem épp illedelmes megszegni . Én csak a seggét védtem meg . De lehet végezni kellet volna vele. 
- Honnan hallottál erről Isabella ?- kérdezte tőlem Aro.
- Eleget járkáltam ide , oda mielőtt ide találtam volna . Hogy mindenről halljak . - néztem a szemébe . - Én nem leszek olyan szörnyeteg mint ti !- hupsz kicsúszott a számon .
- Tényleg , nem .- rázta , meg a fejét , gonosz kacaja közben Aro. Kezeit újra háta mögé tette és vissza sétált a székéhez . Lassan és finoman leült , lábait keresztbe dobta, kezeit a karfára helyezte és nézet minket. - Igaz ez Tanya ?- pár perc csend után , megszólalt.
Tanya dühtől izzadó szemeivel nézet engem .
- Megöllek .- morogta és egy perc múlva már ott sem volt. Én csak pislogtam kettő , hogy észhez térjek.
- Őrség !- kiáltott Aro. - Kapják el Tanyát !- mondta a, mikor Demetri és Félix , megjelentek . Ők csak bólintottak , majd eltűntek. - Te meg , jobban teszed , ha menekülsz . Nem menthetek meg olyat , akiben nincs semmi hasznom .- szóval , mivel nincs képességem felesleges vagyok.
- Köszönöm az eddig segítséget. Viszlát !- bólintottam , majd amilyen gyorsan csak tudjam , eltűntem. Lehet , hogy azt hiszek , képességem nincs , de akkor rosszul hiszeik . Elég képességem lett , azóta mióta itt vagyok. És talán ezek segítségével , egyszer még meg is tudom védeni magam Tanyától. Aki egész életemben a nyomba lesz , ha most nem ölik meg . Amit kötve hiszek , túl okos ahhoz.

4 megjegyzés:

  1. szia ez fenomenális gratulálok remélem tanyat hamar kinyírja majd
    puszy

    VálaszTörlés
  2. szia :)
    várom a kövi részt, izgatott vagyok, mi fog történni?
    pusszancs

    VálaszTörlés
  3. Hali!
    Örültem az úúj fejezetnek:) Hmm Tehát így kezdődött:o Érdekes:D Tehát Tanya ezért ennyire mérges Bellára mert egy prédát megmentett előle és nekivágta egy fának?Ez nevetséges :s Ez tényleg az na:D Hmm Várom a folytatást és kösziii

    VálaszTörlés
  4. Szia nagyon jó lett :D várom a kövit :D

    VálaszTörlés